Over ONS

440572564_425815913722398_6917684878067248435_n

Zo’n 55 jaar geleden werd ik gegrepen door de modelbouw. In die tijd kon je bij Vroom en Dreesman op de speelgoedafdeling de Airfix zakjes met modelletjes kopen met bijbehorende Humbrol potjes verf. Mijn eerste model was een Airfix Messerschmitt Me-109 Bf nog wat. Van mijn vader mocht ik wat potjes Humbrol verf erbij kopen. Geen idee van welke kleuren kocht ik zo op het oog kleuren op basis van de tekening op het zakje.

Dit was het begin mijn modelbouw activiteiten, die met de oprichting van IPMS Nederland in 1971 door Hein Abbring en Dick van Eck meer inhoud kreeg. De luchtvaart was in die tijd mijn grootste interesse en uiteraard ging je dan ook het spotten beoefenen. Het spotten bracht mij in vele landen en uiteindelijk als freelancedefensiejournalist voor The Shepard Press Ltd. ( Defence Helicopter World, Helicopter World en Commuter World), Janes (Janes International Defence Review) in Engeland en in Nederland voor Thijs Postma (luchtvaart en Luchvaart Wereld). Voor de IPMS Nederland ben ik ruim 7 jaar hoofdredacteur geweest. Uiteraard met tussendoor het bouwen van modellen.
Het freelance werk bracht nogal wat reizen en vliegen met zich mee en met betrekking tot dat vliegen niet altijd op commerciële basis. De verantwoordelijkheid voor mijn gezin (vliegen bij en met luchtmachten was vrijwel altijd onverzekerd) bracht mij ertoe om te stoppen. Ik verplaatste mijn interesse naar de computerwereld, beseffende dat daar ook de modelbouw hobby zou gaan terecht komen.

Uiteindelijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan en ben ik de modelbouw hobby weer gaan oppakken. Van de enig beschikbare potjes Humbrol enamel nu naar de acrylverven en de evenzovele nieuwe merken. Nieuwe technieken, after market producten en natuurlijk de ongelooflijk mooie modellen mogelijk door steeds maar verbeterende technieken.
Ik bouw om te bouwen en te leren en mezelf te verbeteren. Winnende wedstrijd modellen zal ik nooit bouwen. Is ook niet mijn bedoeling. Je moet zelf lol hebben in modelbouwen en dan is het goed. Ik ben nooit tevreden, maar heb zeker plezier, en leren en verbeteren vind ik net zo leuk.

Deze website beschouw ik graag als een bijdrage aan de modelbouw wereld met wat ik denk interessant is voor modelbouwers. Ik nodig u met veel plezier uit eens te gaan kijken. Voor positieve feedback sta ik altijd open.

 ModelFan        
     
Geverifieerd door MonsterInsights