Dutch Decal 48080 Battle over Holland May 1940,  Allied support of the BelgianAF, FrenchAF and RAF

Uitgever: Dutch Decals
Decal sheet
DD48080
Schaal 1/48
Uitgave 2021
Prijs euro.

Een apart maar wel leuk en attractief idee voor een decalset van Dutch Decals.
Ik kende het feit dat in de meidagen Nederland ondersteuning kreeg, maar ik heb er verder eigenlijk nooit naar gezocht. Deze decalsheet maakt het zichtbaar. Omdat ik met mijn slechter wordende ogen en dikke vingers besloten heb om alleen 1.48 te bouwen heeft deze sheet zeker mijn interesse gewekt. Het bied de bouwers van alleen maar Nederlandse onderwerpen toch even buiten de lijntjes te kleuren met wat meer “populaire” modellen als de Spitfire, Hurricane en Blenheim bijvoorbeeld. In mijn geval moet ik driftig op zoek om mijn stash aan te passen.

Wat zijn de mogelijkheden:
Spitfire PR 1B N3069 RAF - Eduard
Gloster Gladiator G-19 Belgisch Militair Vliegwezen – Eduard
Wellington Mk 1a N2985 RNZAF – Trumpeter
Blenheim Mk If L8679 RAuxF – Airfix
Blenheim Mk. IV L8856 RAF – Classic Airframes/Airfix
Hurricane Mk.I N2556 – RAF - Airfix
Defiant Mk I L6970 RAF - Airfix
Morane Saulnier MS 406C nr.549/N1867.3 Armee de L’air – AZ Models

De kleurenbijlage met schema’s geeft een stukje geschiedenis over het gebruik van het toestel binnen en/of boven Nederland weer en wat kleur aanwijzingen.
Met dit decalvel van Dutch Decal kan elk toestel compleet gebouwd worden, met uitzondering van de toestellen met een geel omrande RAF rozet, maar daar voorziet het model al in. Vier van deze rozetten bevinden zich op het vel bestemd voor de Blenheim L8697.   

De kwaliteit van het decalvel is prima, zoals we van Dutch Decal kunnen verwachten. Ik heb geen (druk) foutje kunnen vinden ook niet onder de loupe en dat mag ook wel met 36 jaar ervaring.

Conclusie
Een apart onderwerp maar terecht gekozen om uit te brengen. Voor de modelbouwers puur gericht op Nederlandse onderwerpen en goede mogelijkheid om even “fout” te gaan maar toch Nederlands te blijven. Uiteraard even zo interessant voor elke modelbouwer.
Kwaliteit zoals we gewend zijn van Dutch Decal.

Met dank aan Dutch Decal voor het beschikbaar stellen voor recensie.

Geverifieerd door MonsterInsights